Kováts Kriszta

Kováts Kriszta, az Evita és a Mamma mia! sztárja, az Álomfejtés és a Zenemozi után ismét új – vagy inkább talán nagyon régi – világba visz el minket, a Biblia világába. A témák persze ismerősek, hiszen ezek az európai, azon belül a zsidó-keresztény kultúra alaptörténetei (Noé bárkája, a bábeli torony építése, a fáraó álma vagy a betlehemi csillag története), de Kriszta és szerzői, valamint zenész kollégái mindig meglepetést tudnak okozni.

A Gryllus Kiadó jóvoltából már a karantén alatt megjelent az album, először online, majd cd-n is (www.kalakazenebolt.hu). A közreműködő zenésztársak felsorolásából kiderül, hogy a lemezen eddig sosem hallott hangszerelésben szólalnak meg a dalok: Fábri Flóra – csembaló, vokál, Keönch László – hegedű, ütőhangszerek, beatbox, vokál és Baranyay Piroska- cselló, vokál.

A "A nő teremtése" című szám zeneszerzője Wolf Péter az Erkel-díj után 2018-ban kapta meg az Artisjus könnyűzeneszerzői életmű-díját, de könnyűzenei slágerei mellett olyan híres komolyzenei dalok szerzője is, mint az Ave Maria. Hosszú évek óta pedig a legjobb magyar komolyzenei szólisták játsszák a műveit. A dalszövegíró most is Fábri Péter, A híd felé, a Füttyös Gyuri, az Elvarázsolt kávéház, az Álomfejtés és sok más dal szövegírója, Kováts Kriszta állandó alkotótársa.

Youtube , Facebook