Összművészeti orgánumok a vírusra reagálva

A tavalyi év az emberek napi szokásait komoly mértékben változtatta meg, az online tér vált a kapcsolódások fő platformjává. Kíváncsiak voltunk, hogy azok az összművészeti médiumok, akikkel jó kapcsolatot ápolunk - és emellett nyitottan álltak a megkeresésünkhöz -, hogyan élték meg és milyen kreatív megoldásokra sarkallta őket a vírushelyzet.

2021 február 15
Általános
Kultúra a fotelből - sikeres sorozat művészekkel
A Kultúra.hu alapvetően közszolgálti célú médium, fókuszában a Kárpát-medencei magyar kultúra áll. A területi határoltságon belül a magyar kultúra minden szegmensét lefedjik a képzőművészettől a popkultúrán át a designig, a színháztól a néptáncon át a levéltárig.
Tavaly például a Kultúra a fotelből sorozatukban naponta közöltek interjúkat ismert művészekkel, akik olyan saját kulturális élményeikről meséltek, amelyek segítettek nekik átvészelni a nehéz időszakot. 
A kulturális szektor piacvezető szereplője
A Fidelio magazin és a fidelio.hu kiemelkedő szerepet tölt be a hazai kulturális életben. A tavalyi év ugyanúgy, mint mindenki mást, az orgánumot is érzékenyen érintette, újra kellett gondolni a tartalmaikat, hogy a helyzethez alkalmazkodva segítse mind a kulturális élet szereplőit üzenetük célba juttatásában, mind pedig olvasóinkat naprakész információk és a pandémiás bezártságból eredő depressziót enyhítő célzott, magazinos tartalmak útján. 
Lendületes fejlődés
A Papageno nagyon gyorsan reagált a válságra: még az év elején elindították online közvetítéseiket, és tavaly közel megháromszorozták a látogatottságukat. A dinamikus fejlődés egyik titka, hogy egyszerre kínálnak tartalmat a kulturális hírekre és online élményekre éhes átlagolvasóknak, a rajongóknak és a szakmabelieknek. A partneri visszajelzések hatására rengeteg új inspirációt gyűjtöttek és további termékfejlesztéseket terveznek.
Komoly misszió: fiatalítás és széles körben való megismertetés
Nem egyszerű feladatot vállalt magára a Klasszik Rádió 92.1, mégis a kezdetektől fogva misszójának tekinti, hogy  kalsszikus zenét minél szélesebb körrel megismertesse. Bár tisztában vannak vele, hogy nem kis feladat, mégis a fiatalítást választották céljuknak. Könnyed sítlusban, közérthetően kommunikálva, a hallgatókat igyekeznek bevonni a beszélgetésekbe, így hozve közelebb hozzájuk a kalsszikus zenei stílust. A partnerekkel teljes mértékben egyedi megoldásokra törekednekegyüttműködés esetén, ők ebben látják a siker kulcsát.

Kapcsolódó bejegyzések