Paksi Réka

Junior PR munkatárs

Frissdiplomásként nem gondoltam volna, hogy azonnal munkába állhatok egy olyan cégnél, amely közvetlen kapcsolatban áll a kultúrával és ezzel a területtel foglalkozhatok. Július 8-án vettem át a diplomám, két nappal később már kortársPRosnál kaptam a feladataimat.

Miután Szegeden megkezdtem az egyetemi képzésemet, egy évvel később már a Szegedi Szabadtéri Játékoknál leshettem be a színfalak mögé. Mai napig emlékszem, mennyire izgatott voltam, hogy jelen lehetek, még, ha csak önkéntesként is. Később már elszegődtem a REÖK Palotába is, ahol a kultúra egy másik területével foglalkozhattam. Itt kezdődött az igazi szerelem.

Ekkor jöttem rá, hogy a pszichológusi tanulmányaimat inkább a háttérbe helyezem, és másik szakon folytatom az egyetemet. Így adódott végül, hogy a kommunikáció- és médiatudomány szak, PR szakirányára váltottam, ahol úgy gondolom, megtaláltam önmagam.

A kultúra világa számomra mindig is fontos volt, sőt úgy is nevelkedtem, hogy az életem része legyen. Biztos vagyok abban, hogy ha nem lenne jelen a világon, mindannyian nem szeretnénk a világban létezni, egy hatalmas űr tátongana. A zene, a festőművészet, a szobrászat, a színház és a többi ágazat teszi széppé és szebbé a mindennapjainkat.