Barta Luca

Senior kommunikációs munkatárs

Egészen kisgyerekkorom óta, már az általános tanulmányok megkezdésével egyidőben kezdtem rendszeresen foglalkozni a művészetek különböző ágaival. Az egyetemi diplomafilmem elismert festőkkel készült, majd a mesterképzés alatt eltöltött fél éves tanulmányi ösztöndíj programmal belekóstoltam Bécs pezsgő kulturális életébe, amely végképp megalapozta bennem a vágyat, hogy kulturális területen helyezkedjek el.

Szakmai pályafutásomat multinacionális kozmetikai vállalatnál kezdtem PR asszisztensként, majd egy rövidebb időre még ugyanott belekóstoltam a szövegírói szakma rejtelmeibe is. Nem sokkal később pedig megkerestek az ország legnagyobb lapkiadójától, így lettem magazinértékesítési menedzser, kiemelt ügyfelekre specializálódva. 

A művészetek iránti elhivatottságom azonban mindvégig változatlan maradt, így amikor rábukkantam egy nyitott kommunikációs munkatársi pozícióra 2016-ban a MU Színháznál, nem volt számomra kérdés, hogy megtaláltam azt a helyet, amire évek óta vártam. Négy évet töltöttem el a közel harminc éves kortárs-befogadó színházban, melyet sokan a kortárs tánc bölcsőjeként is emlegetnek. 2019-ben egy rövid ideig a Vígszínház sajtófőnökeként is dolgoztam.

Az, hogy a kultúrafogyasztás hazánkban folyamatosan erősödjön, hogy már egészen fiatal korban az emberek megismerkedjenek a különböző művészeti produktumokkal, hogy a műveltség fejlesztése élménnyé és az életünk rendszeres részévé váljon, számomra hivatás, se több, se kevesebb.