Ullmann Mónika

Ullmann Mónika, színésznő

Ullmann Mónika 1973-ban született. Az Állami Balettintézet és a Színház- és Filmművészeti Egyetem elvégzése után több meghatározó színházban is láthatta a közönség, többek között a Budapesti Operettszínházban, a székesfehérvári Vörösmarty Színházban vagy a Veszprémi Petőfi Színházban. 2013-16 között a Miskolci Nemzeti Színház színésznője, 2017 óta szabadúszó, az Orlai Produkciós Iroda darabjaiban és a Terminál Workhouse előadásában látható. 2018 nyarán Kőszegen, ősszel pedig a Rózsavölgyi Szalon és az OPI egy-egy premierjében láthatja a közönség.

"ezúttal egyértelműen bizonyítja, hogy micsoda sokszínű, kirobbanó energiájú, kitűnő beszédtechnikájú színésznő."

Mónika gyermekkora óta szerepel filmekben és tv sorozatokban. Olyan rendezőkkel forgatott már nagyjátékfilmeket mint Gyöngyössy Bence, Kapitány Iván, Koltai Róbert, Kabay Barna vagy Tímár Péter. Az elmúlt években láthatta őt a nagyközönség a legnagyobb kereskedelmi csatornákon, legutóbb A Tanár című sorozat epizódszerepében mutatkozott be.

"Játékából magából is sugárzik a figyelem, az amit és ahogy mondok átadására való figyelés."

A színház mellett folyamatosan szinkronizál. Több darabban is megmutatta tánc- illetve énektudását. Nagy érdeklődéssel fordul a bútorrestauráláshoz, lakásfelújításhoz, ehhez kapcsolódott korábban sikeresen futó barkács műsora is.

2019. áprilisában az Orlai Produkció bemutatójában, a Riviérában (R.Benedek Miklós) fog szerepelni, júniusban a Vadméz (R. Znamenák István) előadásban lesz látható.

Facebook