Takács Nikolas

Takács Nikolas, harminckétszeres platina- és aranylemezes előadóművész

A magyar jazz, soul és R’n’B egyik legismertebb hazai képviselője. 1986-ban született Galánta városában. Gyermekkora óta énekesnek készült, zenei tanulmányait a Pozsonyi Állami Konzervatóriumban kezdte klasszikus ének és hegedű szakon, majd a Kőbányai Zenei Stúdióban tanult dzsessz-éneket.

2005-ben Budapestre költözött. 19 évesen már együtt lépett fel a világhírű jazzdobossal, Jávori Vilmossal. A következő években a magyar jazzélet más kiemelkedő alakjaival is lehetősége nyílt együtt zenélni: Babos Gyulával, Tony Lakatossal, Charlie-val, Solti Jánossal és még sok méltán híres művésszel.

A szélesebb közönség 2010-ben ismerte meg az X-faktor első szériájából, első albuma, „Az első X - 10 dal az élő show-ból” hetekig vezette a MAHASZ Top 40-es albumlistáját.  2011-ben adta első önálló nagykoncertjét a Sport Maxban. 2013-ban a Fool Moon zenekarral közös albumát, a „Music&Soul” című lemezt Fonogram díjra jelölték „Az év hazai klasszikus pop-rock albuma” kategóriában.

Takács Nikolas 2019-ben, 33. születésnapja alkalmából új nagylemezzel jelentkezett, amely a 33 címet kapta. Hetedik nagylemezének bemutatóját 2019. decemberében tartja a Budapest Music Centerben, ahol vonósok kíséretében adja elő az albumon megjelenő saját szerzeményeit.

Honlap Facebook Instagram