Magyar Nemzeti Múzeum

A Magyar Nemzeti Múzeum az ország egyik leglátogatottabb múzeuma. Rendkívüli gazdagságú állandó közgyűjteménye mellett számtalan időszakos kiállításával évente több tízezer látogatót vonz.

A Magyar Nemzeti Múzeumot gróf Széchényi Ferenc alapította azzal a céllal, hogy megőrizze és bemutassa  a magyar történelem tárgyi emlékeit a széles közönségnek. A Múzeum körúton található klasszicista épületet Pollack Mihály tervezte, a legendás helyszín fontos szerepet játszott az 1848-as forradalom és szabadságharcban, a hagyomány szerint Petőfi Sándor a múzeum lépcsőjén szavalta el a Nemzeti dalt, innentől kezdve az épület már nem csupán a legjelentősebb nemzeti gyűjtemény befogadóhelye, hanem a nemzeti szabadság jelképének is számít.

A legendás épület az állandó és az olyan nagyszabású időszakos kiállításokon túl, mint például a Hemző Károly vagy Robert Capa munkásságát bemutató tárlatok, különleges időszakos programokat is kínál. Ilyen például a Múzeumok Majálisa a Múzeumkertben. A 20 éve sikerrel futó reldezvényen minden tavasszal több mint 100 múzeumnak nyújt bemutatozási lehetőséget a Múzeumkertben egész napos programokkal, előadásokkal és koncertekkel kísérve.

Tovább a Magyar Nemzeti Múzeum hivatalos oldalára.