Hámori Gabriella

Hámori Gabriella, Jászai Mari- és Junior Príma díjas színésznő

Hámori Gabriella 1978-ban született, és a Színház- és Filmművészeti Egyetem elvégzése után olyan meghatározó budapesti színházakban játszott mint a Pesti illetve Vígszínház, és a Radnóti Színház. Jelenleg az Örkény Színház színésznője.  
Közel négy évet élt Berlinben, New Yorkban és Los Angelesben, ahol számos színházi és filmes produkcióban vett részt. Ebben az időszakban a Szputnyik Hajózási Társaság előadásaiban is játszott, Németországban.

2003 óta folyamatosan látható hazai és nemzetközi nagyjátékfilmekben és sorozatokban egyaránt. Filmjei között található a többszörös díjnyertes rövidfilm, az Ál(l)omás (r: Vékes Csaba) vagy A vizsga (r: Bergendy Péter), amelyért a színésznő megkapta a Film Policier de Liège fesztivál és a New York-i Gotham Screen International Film Festival Awards legjobb színésznőnek járó díját. Ezek mellett játszott az Eszter hagyatéka (r: Sipos József), a Kaméleon (r: Goda Kriszta) vagy a Budapest (r: Walter Carvalho) című alkotásokban is. 
2019. tavaszán Ascher Tamás rendezésében látható Gorkij Éjjeli menedékhely című darabjában az Örkény Színházban.

Nagy sikerrel mutatkozott be a zenei pályán is, hiszen 2014-ben jelent meg első hangzója, melyet hazai és nemzetközi rádiók is előszeretettel mutattak be hallgatóiknak.
Gabriella kiválóan beszél angolul és németül, franciául pedig alapszinten társalog.
 
                                                                                    Instagram     Facebook