Makranczi Zalán

Makranczi Zalán, Soós Imre-díjas színész

Makranczi Zalán 1979-ben született, a Pesti Magyar Színiakadémia (korábban: Nemzeti Stúdió) elvégzése után olyan meghatározó budapesti és vidéki színházakban játszott mint a Nemzeti Színház, a Pesti Magyar Színház, a Bárka Színház, a kecskeméti Katona József Színház és a székesfehérvári Vörösmarty Színház. Jelenleg szabadúszó színész, szerepel többek között a II. Edwardban (r. Alföldi Róbert) az Átriumban, a Valentin nap éjszakájában (r. Dicső Dániel) a Rózsavölgyi Szalonban, valamint A hősben (r. Gaál Dániel) az Ódry Színpadon.

Hangját kölcsönözte a Ruben Brandt, a gyűjtő (r. Milorad Kristić) animációs film egyik főszereplőjének, szerepelt az elmúlt évek legsikeresebb produkciójában, a Kincsemben (r. Herendi Gábor), főszerepet játszott a Nyugalom című filmben (r. Alföldi Róbert), feltűnt az HBO saját gyártású sorozatában, az Aranyéletben (r. Dyga Zsombor) állandó szereplője az RTL Klubon futó Drága örökösök (r. Radnai Márk) napi sorozatnak, közreműködött a Netflix saját gyártású animációs sorozatában, a Love, Death and Robots-ban (r. Zorkóczy István) is. Szívesen vállal szinkronszínészi feladatokat is. A Spinoza Színházban látható egyszemélyes drámája, amely Platón A védőbeszéd művéből készült.

2019. szeptemberétől színházban a József Attila Színház új bemutatójában, a Macskafogóban (r. Szente Vajk) lesz látható, tévéképernyőn pedig szerepet kapott az RTL Klub első, saját fejlesztésű fikciós sorozatában, a Mellékhatásban.

Beszélt nyelvek: angol, francia.

Facebook, Instagram