4K - Képzés

Továbbképzéssel a szakmai fejlődésért!

2020 őszén negyedik alkalommal is elindul a 4K - Kulturális Kommunikációs Képzés megújult tematikával!

Senkit nem kerül el a művészet és a kultúra világa. Mindenki találkozik vele, akár popzenének, kortárs kiállításnak, vagy modern táncnak hívjuk. Elkerülhetetlen, hogy az embert beszívja valamelyik művészeti ág közvetve vagy közvetlenül. Olyan világban élünk, ahol olyan mennyiségű hírzaj van, hogy sokan azt gondolják, maga a produktum csak úgy megtalálta őket, vagy fordítottan, ők találták meg a kedvelt stílust. Mindkettő igaz, de egyszerre. A kulturális piacon dolgozó kommunikációs szakemberek óriási energiával, szerelemmel és nem mellesleg szaktudással munkálkodnak azon, hogy el-, illetve becsábítsák a közönségüket. Viszont kevesen vannak erre az óriási piacra. Pontosan ezért indítottuk a 4K - Kulturális kommunikációs képzésünket, hogy csökkentsük a művészeti piacon tátongó űrt, megtaláljuk és képezzük azokat, akik érdeklődnek ezen színes világ iránt és el tudják magukat képzelni benne.


Mi is a képzés?

A 9 hetes képzés során több, különböző témakörbe nyerhetnek bepillantást a hallgatók, mint pl. intézményi márkaépítés, vállalati együttműködések, kulturális menedzsment kommunikációs aspektusai, sajtókommunikáció, vizuális kommunikáció, influencer marketing, online művészeti kommunikáció, művészeti sajtó

Az előadók hazai kulturális intézmények kommunikációs szakemberei, projektvezetők, PR-szakemberek. Mindannyian a gyakorlati világból érkeznek, és a hallgatók számára csak a releváns tapasztalataikat adják át, megteremtve annak a lehetőségét, hogy a hallgatók belelássanak a hazai és nemzetközi művészeti szcéna működésébe.

Aki komolyan veszi a képzést, nagy valószínűséggel jó kapcsolatrendszert tud kiépíteni, amelynek egyenes folytatása a munkaszerzés.

Az oktatók a művészeti kommunikációs szakma kiemelkedő szakemberei: Babanics Írisz (online kommunikáció specialista), Balogh Máté András (KortársPRos ügyvezetője), Guld Ádám (Pécsi Tudományegyetem adjunktusa), Juhász Dóra (MÜPA PR-vezetője), Várkonyi Judit (Játékszín sajtófőnöke), illetve Várhegyi András, Tóth-Szántó Krisztina, Hompola Krisztina (szerkesztő-újságírók), Szálka Zsuzsanna (az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál igazgatója), Csizik Balázs ( vizuális szakember) , Harsányi Bence ( Momentán Társulat alapító tagja)


Kiknek ajánljuk?

A képzést azoknak ajánljuk, akik már rendelkeznek kommunikációs, marketinges, PR-es előtanulmányokkal, egyetemen vagy főiskolán volt ezen témakörökben órájuk, és/vagy néhány éve ilyen témájú állást töltenek be.

Ki kell emelni, hogy a kulturális szegmensben azok maradnak meg sokáig, bármelyik munkakörről is legyen szó, akik kitartóak, nagy türelemmel rendelkeznek, szerelmesek a munkájukba és mindvégig hitelesek tudnak maradni. Így ezen tulajdonságok nélkül a szakmaiság nem sokat ér.

 

Végzett hallgatóink mondták:

"Inspiráció. Szemléletformálás. Spektrum szélesítés. Tudás. Ezeket hoztam el a KortársPR-os 4K képzéséről." - Klacsán Csaba, szabadúszó PR szakember

"Gondolkodó, kultúra szerető emberekkel kötetlen hangulatban tanulhattam szakmailag elkötelezett, profi előadóktól." - Szabados Edina, kommunikációs gyakornok a PanoDrámánál


Részletek:

A képzés helyszíne: a Művészet Rt. irodája ( V. kerület, Semmelweis utca 14.)

A képzés időszaka:. szerdánként 18-20 óra között (9 alkalom)

A képzés díja: 100.000 Ft + ÁFA

Egy csoport maximális létszáma: 14 fő

Tervezett indulás: 2020. október 14.


Jelentkezési határidő: 2020. október 7.
A jelentkezőket felvételi elbeszélgetés alapján választjuk ki a képzésre.  


Kik is vagyunk mi?

KortársPRosként több, mint 10 éve vagyunk jelen a kulturális szcénában, ahol releváns és meghatározó kapcsolatrendszerünk mentén visszük véghez kulturális-művészeti kezdeményezések, intézmények és szereplők kommunikációs stratégiáját. Legalapvetőbb sarokpontunk a közönség bizalmának erősítése a partnerek projektjeivel és elképzeléseinek irányában, ami az érdeklődők számának növekedésével válik mindinkább mérhetővé. Partnereik között számos művész és művészeti kezdeményezés található – ilyen többek között Hámori Gabriella, Szalontay Tünde, a Budapest Art Week, a Zsidó Művészeti Napok, az Art Market Budapest vagy a Modern Art Orchestra.

2019-től mi adjuk ki az Art is Business magazint, és szervezzük a köré épülő közösséget, amelynek célja, hogy a forprofit és a művészeti világot közöelebb hozza egymáshoz.

www.artisbusiness.hu