Vizsgáznak a Werk Akadémia színházi menedzserei

2017 június 14
Általános

Kavics – felolvasószínház
Szécsi Magda Gyöngy című műve alapján

2017. június 14-én 19 órakor ősbemutatóval jelentkezik a Werk Akadémia színházi menedzser képzése. Szécsi Magda Gyöngy című novelláskötetéből átírt, a Kavics című felolvasó színházi előadást a Gólem Színházban láthatja a közönség Cseh Judit szereplésével. A darab Horkay Barnabás rendezésében, Tóth Réka Ágnes dramaturg és Szemenyei János zeneszerző segítségével kerül színpadra először Magyarországon.


A ruha kockás, a törölközőn a szám: tizenegy. Az ágyak egyformák, a földön papucsok hevernek. Ha Nusi néni megharagszik, Gyöngyi hamar a szekrényszobában találja magát, ahol sírni se érdemes. Az ablaküvegek könnyen törnek, de a dadogást senki nem növi ki. Az intézetis kislány története egy a sok közül és mégsem: a gyermeki világ törhetetlen naivitása és őszintesége még a torokszorító helyzetekben is talál kapaszkodót, keres magyarázatot és kutat vészkijáratot. Lezárt szemhéja mögött mindig van vele valaki. De meddig lakik egy gyermek szívében az ősbizalom? Hol van az a pont, ahonnan már nem hiszi, hogy a világ szép, kedves és csalhatatlan?

A Szécsi Magda 'Gyöngy' című elbeszélése alapján készült monodráma egy korai felnövéstörténetet mutat be, amelyben tárgyi animációkkal jelennek meg a főszereplőt körülvevő figurák, legyen az nevelőnő vagy kalauz, jutalmazzon szaloncukorral vagy verje ki a kenyeret a kezéből. Mindenki szorongat valamit a nyelve alatt, amit nem bír elrágni.


Előadja: Cseh Judit
Színpadra alkalmazta: Tóth Réka Ágnes
Zene: Szemenyei János
Rendező: Barnabás Horkay

Az előadás 60 perces, szünet nélkül.

Helyszín: a Gólem Színház terme
cím: 1027 Budapest Jurányi utca 3.
Jurányi Inkubátorház

Szervezők: a Werk Akadémia színházi menedzser hallgatói

Bacsúr Viktória, Bartha Éva, Bába András, Bányai Gabriella, Bordásné Györgyi, Csongrádi Barnabás, Ferenc Dia, Horváth Piroska, Konkoly Balázs, Kővári Szimonetta, Nádasdi Szandra, Németh Edina, Papp Leticia, Sipos András, Szabó Koppány, Tóth Virág, Žigrai Ildikó

Mentor: Balogh Máté András

További információ az esemény Facebook oldalán.

Kapcsolódó bejegyzések