Véget ért a 28. THEALTER, gratulálunk a díjazottaknak!

2018 augusztus 13
Általános

A fesztivál zárónapján a korábbi években megszokott Közönség-, Kritikus- és Junior-díj mellett a THEALTER önkéntesei is díjazták a kedvenc produkciójukat. Idén három Különdíjat is odaítélt a fesztivál, valamint meglepetéssel köszöntötték az 5, 10, 20 és 25 éve a fesztivál szervezésében, illetve lebonyolításában résztvevő önkénteseket és stábtagokat is.

A 28. THEALTER díjazottjai:
A FESZTIVÁL ÖNKÉNTESEINEK DÍJA:
a merész témaválasztásért és az értő színpadi megvalósításért: Újvidéki Színház: Hasszán aga felesége, rendező: Urbán András

A FESZTIVÁL JUNIOR DÍJA:
a gazdagon rétegzett értelmezésért és az érett fogalmazásmódért: Színház- és Filmművészeti Egyetem: Félelem és fogcsikor – zenés nyomorgás a Harmadik Birodalomban, rendező: Tárnoki Márk e.h.

A FESZTIVÁL KRITIKUSAINAK DÍJA:
a kreatív, összművészeti nyelvért és az unikális színrevitelért: Magyar akác, rendező: Kelemen Kristóf és Pálinkás Bence György

A FESZTIVÁL KÖZÖNSÉGDÍJA:
Kosztolányi Dezső Színház, Szabadka: Felhő a nadrágban, rendező: Kokan Mladenović

A FESZTIVÁL KÜLÖNDÍJA:
a minden esetben téttel bíró színészi játékért: BÉRES MÁRTA (Hasszán aga felesége, Felhő a nadrágban)
a színház arculatát és lényegét adó magas színvonalú közösségi munkáért: Soltis Lajos Színház, Celldömölk (Hantocska (rendező: Benkó Bence, Fábián Péter), Szentivánéji álom (rendező: Nagy Péter István e.h.))
a kivételes erőt jelentő társulati munkáért: Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház (Shakespeare, Sonnet 66, rendező: Kokan Mladenović)


Kapcsolódó bejegyzések