Klasszik Rádió összegzés

2019 április 01
Általános

Ki a közönségetek?

Közönségünkben magas az AB státuszú, felsőfokú iskolai végzettséggel rendelkező hallgatók aránya, a nemek megoszlásában magasabb a női hallgatók száma.

 

Miben különböztök a többi médiumtól?

A Klasszik Rádió 92.1 megálmodóinak, és munkatársainak kezdetektől fogva missziója, hogy a klasszikus zenét minél szélesebb közönséggel ismertesse meg.

Célunk a fiatalítás, miközben jól tudjuk, hogy ez a feladat nem kis kihívást rejt magában. A filmzenékkel és népszerűbb művekkel igyekszünk azon hallgatóinkat közelebb hozni a klasszikus zenéhez, akik fogékonyak rá, ugyanakkor még nem feltétlenül épült be a mindennapos zenehallgatási szokásaikba. Mindezt tesszük olyan zenék közé beépülő műsorelemekkel, amelyek könnyítik a zene megértését is.

Törekszünk arra, hogy műsorainkban könnyed stílusban beszéljünk a jelentősebb témákról is, célunk közelíteni a hallgatókat ezekhez a témákhoz, bevonni őket a beszélgetésekbe.

 

Szerinted hol vannak a kulturális médiumok ma hazánkban és vajon miért vagytok ilyen kevesen?

Budapesti rádió vagyunk, – habár online az ország többi pontjáról is hallgatnak minket – így olyan érdekességeket dolgozunk fel, olyan programokat ajánlunk, ami a budapesti közönségünk számára érdekfeszítő lehet, és sok esetben máshonnan nem is értesülnek ezekről.

 

Milyen új kreatív együttműködési lehetőségeket terveztek idén? Milyen lehetőségekkel kereshetnek meg titeket a potenciális partnerek? Mire lennétek nyitottak?

A partnereinkkel való kapcsolataink sikere pont abban rejlik, hogy igyekszünk egyedi kreatív megoldásokra. Nincs egy „sablonunk”, mert minden projektet másképp kezelünk. A velük való közös munkát az esetek döntő többségében azzal kezdjük, hogy leülünk, felmérjük az igényeket, és – ugyanúgy a for-profit partnerek esetében is – megkeressük azokat a megoldásokat, amivel a saját arculatunknak megfelelően, a missziónkat továbbra is szem előtt tartva, de a partner számára is izgalmas lehetőségeket dolgozunk ki. Ez mindig változó, akár a zenei arculatunkhoz kötjük, – például a klasszikus zenei koncertjeink esetében  – akár valamelyik műsorunkhoz, mint tartalmi együttműködés.

Kapcsolódó bejegyzések