Elindult Mesi 'Átváltozás' elnevezésű kezdeményezése, amit blogon is dokumentálunk

2017 augusztus 23
Általános

Az „Átváltozás” névre hallgató program egy olyan összetett művészeti kezdeményezés, amelynek célja, hogy olyan dalok szülessenek, amelyeknek nem csak művészeti, hanem társadalmi szinten is fontos üzenetük van.

A program alapvető célja egy-egy művészeti alkotás megszületése, ugyanakkor jelentős az a társadalmi haló, amelyet ez a kezdeményezés teremthet meg a különböző hátrányos helyzetű közösségek és etnikumok között.

A program megálmodója, Guessous Majda Mária (Mesi) magyar-marokkói, Junior Prima Díjas énekes hallhatóvá szeretné tenni a nehéz sorsú gyermekek és felnőttek belső gondolatait.

A pozitív „átváltozás”-változás témáját boncolgatják a beszélgetések alatt, miközben Mesi egyre inkább megérti és megismeri a beszélgető partnere egyéni sorsát és gondolkodásmódját.

A dalok szövege és dallama a diktafonra felvett beszélgetések kulcsgondolatai, benyomásai alapján születnek. Zeneisége - Mesi eddigi zenei útjához hűen - leginkább a magyar, török, marokkói és indiai zenei hagyományból merít. Így már nem „csak” kultúrák között, hanem különböző sorsú emberek között is híd születhet a zene által.

A blogot Mesi honlapjáról érheted el.

Mesi az első VLOG üzenetében mesél a kezdeményezés születéséről, tervekről. Hallgassátok szeretettel:

Kapcsolódó bejegyzések