Decemberben érkezik az Élet.történetek.hu harmadik része!

2017 december 08
Általános

December 8-án mutatják be az Orlai Produkciós Iroda egyedülálló sorozatának harmadik epizódját a Mozsár Műhely színpadán! 

A Mi Józsink - Erzsike

Mi is kell ahhoz, hogy egy, sokáig állati sorban tartott kisember a saját(!) csillogó Mercedesét vezethesse? Hogy - egy adott pillanatban - ő parancsolhasson a rettegett Vezérnek? Hogy megforduljon a világ? Hogy mi kell hozzá? Kelet-Európa újkori történelmének összes fintora. Privát történelem - szigorúan alulnézeti szempontból.

És ahhoz mi kell, hogy egy egyszerű parasztasszony képes legyen kikaparni a gyerekét a biztosnak látszó halálból? Zsigeri őserő, vak zsigeri hit, nem kevés csoda, meg, talán, alkalmanként egy-egy kisfröccs.

Két himnusz az élethez.

Igaz történetek sorozata a közelmúltból
Lengyel Nagy Anna történetei színpadra alkalmazva

Előadják: Lázár Kati és Epres Attila
Rendezte: Keresztes Tamás és Pelsőczy Réka
Művészeti vezető: Pelsőczy Réka

Sorozatunk minden darabja egy-egy igaz történeten alapul. Lengyel Nagy Anna, a szerző , egész életében mániákusan gyűjtötte kis emberek nagy történeteit. „Negyven ​​éve beszélgetek velük. „Civilek”, névtelenek, ismeretlenek. Közülünk valók. Negyven éve nem tudok hozzászokni ahhoz a sok csodához, groteszk fintorhoz, tragikumhoz és bölcsességhez, ami egy emberi sorsba belefér." Pelsőczy Réka vezetésével színész-rendező párosok állítják most elénk ezeket a különféle sorsokat, hétköznapi emberek egyéni, mégis különleges, mindannyiunkhoz szóló igaz történeteit.

Kapcsolódó bejegyzések