In Art We Trust

Célunk

Magyarország művészeti és kulturális szegmensében dolgozó kommunikációs szakemberek továbbképzése, előremutató, inspiráló, és megoldásközpontú beszélgetéseken keresztül, perspektíva nyújtása számukra hazai és nemzetközi pozitív példák bemutatásával.

Konkrét példákon keresztül megoldási javaslatokat kívánunk adni azoknak, akik befogadók és nyitottak az új és előremutató gondolatokra, hajlandók elengedni a megszokott kötöttségeiket. Hosszútávú célunk az, hogy a kulturális projektek, intézmények, társulatok szemléletében változás álljon be és a fennálló nehézségek ellenére, minél többen tudjanak válaszokat adni a felmerülő szakmai kérdésekre, és minél szakszerűbben tudják kihasználni a fennálló lehetőségeket céljaik elérésehez. Ezek mellett, nem csak informátori oldalról kívánjuk megvitatni a témákat, hanem esetenként a befogadó közönség és a gatekeeperek (jelen esetben média) oldaláról is.

A program egy olyan hiánypotló kezdeményezés, ami segíti a szakma szereplőit, hogy számukra új lehetőségeket fedezzenek fel, amelyekkel majd hosszútávú sikereket érnek el.

 

Kik vagyunk

A kortársPRos Magyarország feltörekvő kulturális kommunikációs ügynöksége. A művészeti szcéna teljes palettáján mozgó, a szakmaiságot minden esetben előtérben tartó vállalkozás, amely hosszútávú stratégiai gondolkozásra igyekszik ösztönözni partnereit.

Összművészetben hiszünk. Ügynökségünk a művészeti és kulturális szcéna minden szegmensét lefedi, ennek köszönhetően képesek vagyunk különböző kapcsolatokat új megvilágításba helyezni, összehozni eddig egymást nem ismerő alkotókat és ezzel friss és meghatározó szemléletet behozni a művészeti térbe. Mint PR és kommunikációs ügynökség elsődleges célunk a bizalom erősítése a célközönségekben és támogatni a célzott kommunikációval a projektek továbbélését és sikereit.

 

Az esemény

Az In Art We Trust rendezvényt egy olyan előadássorozatnak tervezzük, amely két irányból segíthet a szakmában dolgozó kommunikátoroknak, PR-szakembereknek, sajtósoknak a munkájuk világosabb és jobban értelmezhető elvégzésében.

 

  • Nemzetközi szakember (generál, illetve kommunikációs menedzser) egy adott témában előadást tart alaklmanként 40-50 percben.

 

A kultúra különböző szegmenseiből hívunk, a témában kiváló szakembert, aki kifejti, miért számít sikeresnek a végzett munkája, milyen nehézségek adódnak a munkája során és ezeket hogyan oldja meg. Rendkívül fontos, hogy a megjelentek pozitív példákkal találkozzanak ezáltal elinduljon bennük a gondolkodás, miként valósíthatják meg a saját intézményüknél, projektjükben vagy társulatuknál az elhangzottakat.

 

  • Kerekasztal-beszélgetés az adott témában

 

A beszélgetésben meghatározó szakemberek vesznek részt. A nemzetközi partner, a magyarországi megfelelő párja, egy kulturális újságíró és a beszélgetést vezető alany. Célja a megjelölt témára egy közös gondolkodáson keresztül megoldás találása és ennek fogható, érthető módon interpretálása a közönség számára.

 

Tervezett témák

  • Színház, mint brand
  • Művészmenedzsment kommunikációs szempontjai
  • Komolyzene eladhatósága, újabb célközönségek bevonása
  • Sajtósok kontra Média
  • Újságíró továbbélése, mint PR-os – a szemléletváltás szükségessége
  • Vizuális nevelés hosszútávú stratégiája, a múzeumok /galériák szerepe kommunikációs szempontok alapján
  • Tud-e a kultúra állami támogatás nélkül megélni, szponzorációs és támogatási kérdések

 

Kiknek szánjuk

A művészeti és kulturális szakma résztvevői (művészek, PR-szakemberek, média képviselői, managerek), leendő szakemberek (egyetemisták, főiskolások). Nagyon fontos, hogy nem zárunk ki senkit, hiszen lényeges, hogy az értő közönség egyre nagyobb százalékban legyen jelen a befogadó oldalon.

 

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A beszélgetések végén videós, illetve írásos anyagok születnek. Így igyekszünk elérhetővé tenni az előadásokat bárki számára.

Az alábbi űrlap kitöltésével tudsz eseményeinkre regisztrálni.